Levanger

En barnevennlig plass med et bredt utvalg av aktiviteter

Levanger er en sjarmerende by i Nord-Trøndelag som har mye å tilby for familier på jakt etter morsomme og engasjerende barnevennlige aktiviteter. Enten dere er ute etter teaterforestillinger, bading, friluftsliv, idrettsaktiviteter eller bare ønsker å slappe av i vakre omgivelser, har Levanger noe for enhver smak. Utforsk denne informative artikkelen for å oppdage de mange familievennlige aktivitetene som venter på dere i Levanger.

Kulturelle og kulinariske opplevelser i byen

La oss begynne med å utforske de kulturelle og kulinariske opplevelsene Levanger har å tilby for hele familien. I sentrum av byen finner dere flere koselige kafeer, som for eksempel Nabo’n i Nerbyn eller Sofiegården, hvor dere kan slappe av og senke pulsen. Her kan dere nyte deilige kakestykker og oppleve den gode atmosfæren. For en smak av forskjellige verdensretter, bør dere besøke Klinkekulene. Dette spisestedet tar dere med på en kulinarisk reise dere sent vil glemme. Hvis dere er heldige, kan dere til og med oppleve spontane konserter på Kirkens Bymisjon og la dere bli fortryllet av musikken.

Et unikt sted å besøke er Galleri Fenka, som tidligere var et fengsel. Her kan dere oppleve kunstutstillinger og få en ny og spennende opplevelse. Levanger Nye Teater er et annet fantastisk sted for familier som ønsker å oppleve underholdning og teater. Med et bredt utvalg av familievennlige forestillinger, er teateret et populært sted å tilbringe tid sammen med familien. La fantasien få fritt spillerom mens dere blir fortryllet av fengslende historier, fantastiske kostymer og talentfulle skuespillere. Levanger Nye Teater er et barnevennlig sted hvor hele familien kan skape minner som varer livet ut.

Utendørs aktivitet på lekeplassene

Levanger er ikke bare kjent for sin vakre natur, men også for de mange flotte lekeplassene som er perfekte for barn i alle aldre. Byen har nylig inkludert flotte lekeplasser i tilknytning til de nybygde boligene. Dere vil også finne spennende lekeområder spredt rundt om i byen. Barna vil elske å utforske de ulike klatrestativene, skliene og huskene som disse lekeplassene har å tilby. Levanger gir familier en flott mulighet til å nyte utendørsaktiviteter og la barna leke og utfolde seg i barnevennlige, trygge og morsomme omgivelser.

Ny lekeplass oppført ved det nye tomteområdet Kjønstadmarka i Levanger kommune.
Levanger aktivt nabolag

Vannmoro på Trønderhallen og badeplassene

For familier som elsker vannaktiviteter, er Trønderhallen det perfekte stedet å besøke. Med tre badebassenger som passer for alle aldre, vil alle i familien finne noe som passer for dem. Opplæringsbassenget på 12,5×15 meter er ideelt for de minste som ønsker å lære seg å svømme, mens den 32 meter lange vannsklien vil gi spenning og glede til både barn og voksne.

For de som foretrekker å nyte strandlivet, er det to flotte barnevennlige badeplasser å velge mellom. Røstad badestrand og Levanger bystrand tilbyr begge fantastiske fasiliteter som benker, griller, toaletter og fine turstier. Ta med familien og nyt solen, sanden og det forfriskende vannet mens dere skaper uforglemmelige øyeblikk sammen.

Hvis dere foretrekker ferskvann, er Langåsdammen badeplass et idyllisk sted å tilbringe en dag. Her kan dere nyte en forfriskende dukkert i det klare vannet og nyte en rolig dag sammen, omgitt av vakker natur.

Klatring, skating og sportslig moro

Trønderhallen byr ikke bare på flotte badebassenger, men også på muligheter for klatring. Med en imponerende klatrevegg på 11 meter foran og 8 meter bak, vil klatreentusiaster finne glede og utfordring i å nå nye høyder. For de som er interessert i buldring, er det et eget rom med tykke madrasser på gulvet hvor dere kan prøve dere på denne spennende aktiviteten.

I Levanger finner dere også en skate-pool i stadionparken som er perfekt for de som elsker å skate. Uansett om dere er erfarne skatere eller ønsker å prøve det for første gang, vil skate-poolen gi dere muligheten til å vise frem triksene deres eller bare ha det gøy på hjul.

Ved Levanger Ungdomsskole finnes det attraktive lekeapparater, trampoliner og skateramper for barna å boltre seg på. Glem ikke å besøke UtstyrsBUA, hvor dere kan låne alt dere trenger til fritidsaktiviteter helt gratis.

Hvis dere er interessert i idrett, har Levanger et bredt spekter av idrettsklubber som tilbyr ulike aktiviteter. Dere kan bli med i en håndballklubb som bruker Trønderhallens idrettshall, som kan deles opp i mindre enheter for å tilpasse ulike idretter som basketball eller badminton. Sverre IL er en av idrettsklubbene i Levanger som tilbyr turn og andre idretter. Levanger Judoklubb gir muligheten for barn som ønsker å utforske judo som en spennende og utfordrende sport. Frol IL, en annen idrettsklubb i Levanger, tilbyr et bredt spekter av idretter, inkludert friidrett.

Fritidsaktiviteter for alle

Levanger kommune er opptatt av å støtte familier med økonomiske utfordringer, og derfor tilbyr de en lokal fritidskort-ordning. Dette programmet gir økonomisk støtte på 1500 kroner per barn per år for organiserte fritidsaktiviteter. Med fritidskortet kan barn mellom 6 og 18 år dra nytte av denne støtten ved å dekke medlemskap og aktivitetsavgifter i organisasjoner som korps, idrettslag og 4H. Dette gir alle barn muligheten til å delta i spennende aktiviteter og være en del av et fellesskap, uavhengig av familiens økonomiske situasjon.

Plasser for ungdommen å møtes

For ungdommene i Levanger finnes det også trygge og engasjerende fritidsklubber. Levanger Ungdomshus er en populær klubb som tilbyr spesialtilpassede aktiviteter for ungdomsskoleelever. Her kan ungdommene utforske ulike interesser og tilbringe tid med jevnaldrende. I tillegg til Levanger Ungdomshus finnes det tre andre ungdomsklubber i Levanger: Åsen ungdomsklubb, Skogn ungdomsklubb og Ytterøy ungdomsklubb. Disse klubbene tilbyr ulike aktiviteter og muligheter for ungdommene i området til å møte nye venner og utvikle sine interesser.

Oppdag Levangers familievennlige byaktiviteter

I hjertet av Levanger sentrum finner dere et bredt spekter av morsomme aktiviteter for hele familien. Besøk Levanger Bowling på Moan og prøv dere på en morsom bowlingopplevelse som passer for alle aldre. Ta en avslappende spasertur langs den vakre gangstien ved Eidsbotn inn mot sentrum. På veien vil dere passere Levanger Ungdomshus og ende opp i den lyssatte Stadionparken. Her kan dere glede dere over lekeapparater, en moderne skatepark, en fargerik kiosk og til og med et Skigalmuseum. Det er en perfekt mulighet til å utforske Levangers utendørsaktiviteter og skape fine minner sammen som familie. Ikke glem å besøke Levanger Bibliotek, hvor dere kan finne avkobling og ro i en behagelig atmosfære og oppdage spennende bøker og aktiviteter for både små og store.

Utforsk Levangers fantastiske turområder

Levanger byr på vakre turområder som er ideelle for familieutflukter og naturopplevelser. Ta en tur til Skånestangen friluftsområde, et velutstyrt barnevennlig område som er tilrettelagt for familier. Her finner dere fine stier, benker og bålplasser hvor dere kan nyte naturen sammen. Området er også tilgjengelig for rullestolbrukere, slik at alle kan delta. Et annet flott turområde er Falstadberget, et statlig sikret friluftslivsområde. Her kan dere utforske historien og lære mer om Falstad fangeleir, som ble brukt under andre verdenskrig. Det er en unik mulighet til å kombinere naturopplevelser med historisk læring.

Utviklet av Creative, en del av Yes Group