Å flytte hjem

Å flytte tilbake til gamle trakter er ikke å stagnere. Å flytte hjem gir deg muligheten til å bli kjent med deg selv og hjemstedet ditt på nytt.

Frem og tilbake er like langt

Det sies at den beste reisen er den som tar deg hjem, men noen ganger kan det være vanskelig å se for seg at startpunkt og endestasjon kan være ett og samme sted.

Det er mange situasjoner hvor det å flytte fra der man har vokst opp er en beste løsningen. Studier er naturlig nok en av de vanligste årsakene til at unge bytter bostedsadresse. I andre tilfeller er det en jobb som fører til at man flytter. Kanskje har man møtt noen som er verdt å bytte landsdel for? En fellesnevner for mange av de som velger å flytte, er muligheter. Tilbyr hjemkommunen ikke studiet du ønsker å gå? Er det vanskelig å få jobb innen det du er utdannet som? Å gjøre noe nytt et helt annet sted er noen ganger det rette valget. Da er det heller ikke like selvfølgelig å skulle flytte tilbake igjen etter man har etablert seg et nytt sted. Det sies at «frem og tilbake er like langt». Noen ganger er dog distansen mellom de to punktene hele poenget.

Gamle trakter, nye øyne

Det er lett å tenke at omgivelsene man har vokst opp i er og forblir slik de alltid har vært. Det er viktig å huske på at omstendighetene kan ha endret seg siden sist. Hjemstedet kan ha fått midler til en ny skole, det kan ha kommet flere butikker eller kulturtilbud og det kan ha kommet tilflyttere fra andre steder.

Det kan også hende at lite har forandret seg, men man må da huske på at beskueren heller ikke er den samme. Perioden du har vært borte kan være det som skulle til for å se hjemstedet med nye øyne. Det gamle treet i skogen som var klatrevegg, har kanskje nå blitt en perfekt rasteplass på turen. Badeplassen du pleide å bruke som barn, kan ha blitt stedet for å samle tankene og puste ut. Kanskje har du med deg noen på flyttelasset som kan se spennende muligheter dere kan utforske sammen. Det er lite i livet som er helt statisk, hverken mennesker eller omgivelser. Og har ikke hjemstedet forandret seg stort, kan det være selve hovedårsaken til at man bør vurdere å vende nesen hjemover.

Interessert?

Ta kontakt

Utviklet av Creative, en del av Yes Group